Slapen en doorslapen baby 2 maanden


Slapen en doorslapen bij een baby van 2 maanden:

De eerste maanden draait alles om slaap. Baby’s gaan in deze periode ’s nachts langer slapen en overdag korter. Ze krijgen langzamerhand een slaapritme te pakken. Nog steeds slapen baby’s van 2 maanden gemiddeld 13 tot 15 uur per dag. De gemiddelde tijd dat de baby wakker is tussen de slaapjes door is 60 tot 75 minuten. De vermoeidheidssignalen van baby’s van 2 maanden worden steeds duidelijker. Ze krijgen bijvoorbeeld rode konen en kijken veel weg.

De behoefte aan nachtvoedingen bestaat nog steeds. Meestal is een nachtvoeding inmiddels genoeg, meerdere nachtvoedingen hebben dan niets met honger te maken, maar meer met de behoefte van de baby aan genegenheid.

Een goed slaapritueel is erg belangrijk voor de baby. Slaapproblemen worden zo in de toekomst voorkomen en het kindje gaat doorslapen op de momenten dat hij daar zelf behoefte aan heeft. Een voorspelbaar en herkenbaar ritueel zorgt ervoor dat de baby rust krijgt en zelf in slaap leert te vallen. Wieg de baby niet elke keer volledig in slaap, de sleutel tot doorslapen is ervoor te zorgen dat de baby slaperig, maar wakker in bed wordt gelegd.

Slaaptips

Tips voor het laten slapen (en doorslapen) van een baby van 2 maanden:

  • - Fles of borstvoeding voor het slapen gaan
  • - Vast slaappatroon
  • - Rustgevende muziek of tikkende klok
  • - Laten slapen wanneer de baby vermoeidheidssignalen vertoont.
  • - Blijf als ouder ook rustig en geduldi… Lees hier meer slaaptips »

Speciale aanbieding


Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]