Motorische ontwikkeling baby 2 maanden


De motorische ontwikkeling van een baby van 2 maanden:

Doordat de baby steeds meer op gebeurtenissen om zich heen reageert, wil hij zijn hoofdje steeds iets verder omhoog houden. Het is goed om in deze periode het kindje af en toe op de buik te leggen, zodat de nek spieren ook in deze houding getraind worden.

In deze periode zal de baby zich ook voor het eerst proberen om te draaien. Het is goed om hier rekening mee te houden en de baby niet zomaar meer zonder toezicht op de bank te leggen. Het kan zo zijn dat de baby zich juist op dat moment besluit om te draaien.

Het kindje gaat in deze maand ook zijn handjes ontdekken. Hij wil voorwerpen vastpakken en ontdekken. Hoewel de voorkeur nog steeds uitgaat naar felle kleuren, kan hij deze nu ook onderscheiden.

Speciale aanbieding


Algemene ontwikkeling

De baby is in de tweede maand al wat langer wakker en kijkt wat meer om zich heen. Hij volgt voorwerpen en mensen met zijn ogen en reageert om gebeurtenissen om zich heen. Het mooiste in deze maand is… Meer over algemene ontwikkeling »

Cognitieve ontwikkeling

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

In deze maand begint de baby iets dru… Meer over cognitieve ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby zal in deze periode lachen wanneer hij zich blij voelt en tevreden is. Hij zal ook kreetjes slaken als tegen hem gepraat wordt en deze personen uitvoerig bestuderen.

Hij zal tevens een duidelij… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]