Emotionele ontwikkeling baby 2 maanden


De emotionele ontwikkeling van een baby van 2 maanden:

De baby zal in deze periode lachen wanneer hij zich blij voelt en tevreden is. Hij zal ook kreetjes slaken als tegen hem gepraat wordt en deze personen uitvoerig bestuderen.

Hij zal tevens een duidelijke voorkeur tonen voor de mensen die hij kent. De baby zal rustiger worden bij zijn papa en mama dan bij vreemden.

Baby’s vinden het fijn om vastgehouden en getroost te worden. Lichaamscontact blijft erg belangrijk om de baby zich veilig te laten voelen, zodat er geborgenheid ontstaat. Een andere reden waarom lichaamscontact zo belangrijk is, is omdat de baby zich nog niet volledig bewust is van zijn eigen lichaam. Hij denkt dat hij nog steeds verbonden is met de moeder. Kriebelen, knuffelen, blazen, aaien en trommelen zijn allemaal manieren om de baby meer bewust te laten worden van zijn eigen lichaampje.

Speciale aanbieding


Algemene ontwikkeling

De baby is in de tweede maand al wat langer wakker en kijkt wat meer om zich heen. Hij volgt voorwerpen en mensen met zijn ogen en reageert om gebeurtenissen om zich heen. Het mooiste in deze maand is… Meer over algemene ontwikkeling »

Cognitieve ontwikkeling

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

In deze maand begint de baby iets dru… Meer over cognitieve ontwikkeling »

Motorische ontwikkeling

Doordat de baby steeds meer op gebeurtenissen om zich heen reageert, wil hij zijn hoofdje steeds iets verder omhoog houden. Het is goed om in deze periode het kindje af en toe op de buik te leggen, zo… Meer over motorische ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]