Cognitieve ontwikkeling baby 2 maanden


De cognitieve ontwikkeling van een baby van 2 maanden:

Nadenken, redeneren en problemen oplossen hebben allemaal te maken met cognitieve ontwikkeling. De baby ervaart iets en reageert hierop door middel van een reflex.

In deze maand begint de baby iets drukker te worden. Hij zal beginnen met gebrabbel, voor het eerst lachen en meer om zich heen willen kijken. De baby wordt nieuwsgierig naar de wereld om zich heen en het is dan ook goed om hem hierbij te helpen door op te tillen of hem eens anders neer te leggen.

De baby geeft in deze maand voorkeur aan speelgoed en voorwerpen met patronen, kleuren en vormen. Door deze aan te reiken wordt de ontwikkeling verder gestimuleerd.

Speciale aanbieding


Algemene ontwikkeling

De baby is in de tweede maand al wat langer wakker en kijkt wat meer om zich heen. Hij volgt voorwerpen en mensen met zijn ogen en reageert om gebeurtenissen om zich heen. Het mooiste in deze maand is… Meer over algemene ontwikkeling »

Motorische ontwikkeling

Doordat de baby steeds meer op gebeurtenissen om zich heen reageert, wil hij zijn hoofdje steeds iets verder omhoog houden. Het is goed om in deze periode het kindje af en toe op de buik te leggen, zo… Meer over motorische ontwikkeling »

Emotionele ontwikkeling

De baby zal in deze periode lachen wanneer hij zich blij voelt en tevreden is. Hij zal ook kreetjes slaken als tegen hem gepraat wordt en deze personen uitvoerig bestuderen.

Hij zal tevens een duidelij… Meer over emotionele ontwikkeling »

Baby maanden


Wij maken gebruik van cookies voor betere dienstverlening. Verberg deze mededeling [x]